Fiecare persoană are o valoare infinită.

Bine ați venit!

Sunt Ana Băiescu Doctor în psihologie, Psiholog clinician și Psihoterapeut cu orientare cognitiv-comportamentală (acreditat de Colegiul Psihologilor din România), certificată ca terapeut relațional Imago și contributor la https://www.paginadepsihologie.ro/ În practica privată lucrez din anul 2015, în Cluj-Napoca. Activitatea ca psiholog a continuat profesiei de consilier școlar aproape 15 ani unde zi de zi am fost între copii, familiile acestora și cadre didactice. Sunt certificată ca educator parental și terapeut specializat în evaluarea și realizarea planului de intervenție în tulburări de atașament de către Circle of Security International.
Munca mea constă în susținerea părinților în procesul de conștientizare și reflectare asupra stărilor emoționale proprii, stări zgomotoase care bruiază receptarea nevoilor emoționale ale copiilor, limitând capacitatea acestora de a răspunde sensibil la semnalele transmise de copii. Călătoria mea profesională a debutat cu munca educator și profesor psihopedagog. Această experiență a fost esențială, oferindu-mi șansa de a învăța zi de zi, observând și intervenind în situații diverse, pentru a ajuta copiii care manifestau probleme emoționale, cognitive, comportamentale și de adaptare. În acest context, urmărind îndeaproape interacțiunea copiilor cu cei care îi îngrijeau, am înțeles importanța dinamicii relațiilor de atașament și am observat modul în care copiii comunică nevoile lor din relație, prin comportamente subtile și uneori chiar prin simptome problematice.

În prezent, activitatea mea este centrată pe sprijinirea familiilor, în încercarea lor de a aduce mai multă siguranță emoțională în viețile copiilor.

Trapia pe care o desfășor individual cu copiii și adolescenții este însoțită de întâlniri menite să susțină părinții în procesul de conștientizare și schimbarea a stărilor care îi blochează uneori în a fi sensibili și alături de copilul lor.
De asemenea susțin cuplurile printr-un proces de terapie relațională Imago, proces prin care ajung să redobândească și să mențină siguranța relațională și afecțiunea.

 

Atât în practica mea terapeutică, cât și la nivel personal consider că fiecare persoană are o valoare infinită așa cum spune Kent Hoffman pe care l-am întâlnit ca profesor în procesul meu de formare profesională și care m-a făcut să înțeleg mai profund acest aspect. Este important să trăim și experimentam viața cu sens – în relația cu propria persoană, dar și cu ceilalți. De multe ori pierderea acestei semnificații este cea care duce la apariția distresului psihologic, prin activarea vulnerabilităților acumulate pe parcursul dezvoltării noastre.

TRIMITE mesajul tău și spunene cum Cum te pot ajuta?